Ser lyst på livet i en svartmalt stue på Vedafjell

Midt mellom esker tar Siri Bjørnevoll (33) og Eivind Mugås (37) imot oss i sin enebolig på Austrått. De er på flyttefot, og 8. oktober overtar de sin nye enebolig på Vedafjell. 

Skrevet av soloneiendom

Siri er frisør og kjedeleder i Appeal for fire salonger selv om mesteparten av tida brukes på gulvet med kundene. Eivind er offshoreelektriker og jobber for Aker BP. Til sammen tar de fire barn med seg i den nye eneboligen:  Christina (14), Sander Emil (9), Marie (9) og Marion (7). Og ikke å forglemme hunden Susie. På Vedafjell ønsker de å skape et felles hjem for store og små på to og fire bein.

Enebolig på Vedafjell

Vi er ikke hyttefolk og ønsket heller å putte pengene våre inn i et felles husprosjekt. Vedafjell ble et naturlig valg siden jeg er fra Hana og Eivind fra Håbet, sier Siri. Vedafjell er liksom midt i mellom, og her får vi så mye bokvalitet. Vi trives i høyden. Utsikt. Sol. Alt. Vi har luft rundt oss selv om det bygges mye i området.

Turterreng og frihetsfølelse

For meg var det frihetsfølelsen som ble avgjørende for å velge Vedafjell. Her er det så mange turmuligheter. Melshei, Arboretet og Vedafjell blir flittig brukt, skyter Eivind inn.

Ja, Eivind er en «fjellgeit» som elsker å gå på toppene, smiler Siri. Det er klart at vi har måttet gjøre noen tilpasninger på det nye huset. Vi trenger fem soverom så vi måtte flytte et par vegger og vinduer. Med en stor familie er det også viktig å lage friplasser for alle, derfor har vi laget tre stuer, en i hver etasje.

Enebolig for lang tid framover

Huset skal ikke bare passe i dag, men om fem eller ti år også. Dette er eneboliger som skiller seg litt ut. Det er noe med dem. De er bygget på en kul måte og skaper den enorme panoramafølelsen, forklarer Eivind.

Når det kommer til kommer til innredning og farger – jeg får «neller» av hvitt! Her blir det ingen hvite vegger, ler Siri. – Boligen vår får mange vegger og rom i svart! Vi har valgt svart toalett og kjøkken, og stua i tredje etasje får til og med svart tak. Men vi bruker også lakserosa og mørk grønn. Huset har så mange og store vinduer at rommene ikke blir mørke eller tunge. Tvert om blir det lunt og koselig! Dessuten står bilder og fotografier mye bedre fram på en mørk vegg.

Uteplasser i fleng

– Vi er ikke hagemennesker, forklarer Eivind. – Vi liker best terrasser hvor vi kan grille, og det er det nok av i dette huset. Det er gode uteplasser i alle etasjer. Men jeg ønsker jo et par frukttrær – det har jeg nok «arvet» av faren min. Så, epler og plommer blir det,  og så har barna bestilt ripsbusker.

 

Sentralt i Sandnes

–  For meg er kanskje det viktigste med Vedafjell at det er så sentralt. Det er kort vei til sentrum i Sandnes, men vi slipper alt stresset. Det er så fredelig og rolig. Det er sentralt og midt i naturen på en gang – det er vinn-vinn, smiler Siri. – Og så har vi jo sol til alle døgnets tider!

 

 

Unik utsikt

– For meg er utsikten det kanskje viktigste. Vi ser fra Håbet til Sandnes til Sola til Forus og til Hana, forteller Eivind. – Far min er kanskje enda mer begeistret for utsikten. Han påstår at dette må være den beste i hele regionen!

 

Spennende bomiljø i utvikling

– Ved å flytte til Vedafjell har vi en unik anledning til å etablere oss i et nytt boligmiljø sammen med andre barnefamilier som flytter inn, fortsetter Eivind.- Du er med og skaper et godt nabolag. Og dette er jo en bydel hvor mye bra skjer; ny skole, ny idrettshall, fotballbaner, kort vei til svømmehallen som skal bygges og til butikker.

– Vedafjell kommer til å bli topp for oss alle, avslutter Siri, som kommer til å se lyst på livet fra sin svartmalte stue.