Solon-prosjekter med julestemning

Førstkommende søndag har våre ansatte og samarbeidspartnere virkelig brettet opp ermene for å skape julemagi på hele 8 av våre store prosjekter. Julegrantenning, fersk bakst, gløgg, utekino og julemusikk er noen av ingrediensene i både øst og vest.

4 min lesetid

Publisert

Hvert prosjekt har fått sette sitt preg på arrangementet og stedstilpasset aktivitetene. Alt fra pepperkakebaking og utekino til offisiell åpning og julegrantenning for nyinnflyttede beboere står på programmet. Last ned pdf for full oversikt over alle 8.

Ida Stokstad jobber med kommunikasjon og marked i Solon, og har klart å få med seg de ansatte i gjennomføringen .

– Dette er veldig gøy! Det er masse action og stort engasjement på huset. Vi jobber for å skape gode nabolag og løfte nærområdene der vi bygger, og dette håper jeg kan være med på å bidra til det, forteller hun.

Det er mye som skal på plass til den store dagen, og både ansatte og samarbeidspartnere er satt i sving.

Kortreiste kanelboller og økologiske juletrær

Drøbakveien Jord og Gjenvinning AS er en underleverandør til Solon. De både henter ut fyllmasser, knuser og produserer grus, asfalt og jord til prosjektene våre i Nordre Follo.

Thea Siggerud (22) er i ferd med å ta over store deler av gården, og hun ville gjerne bidra med juletrær til arrangementene.

Thea har sammen med sin far Per Ove Siggerud sørget for at juletrærne er blitt hogget, fraktet og pyntet med lys. Nå står de klare til å tennes!

Dette er jo litt på siden av hva vi driver med til daglig, og jeg hadde ikke trodd vi skulle inn i juletrebransjen, men det er veldig hyggelig å kunne bidra. Det er jo så fint å kunne samles rundt et juletre!

Thea Siggerud
Drøbakveien Jord og Gjenvinning AS

I tillegg til vakre juletrær er det viktig å servere noe godt å spise og drikke for å skape den rette julestemningen. Også her har det vært naturlig å spørre lokale krefter.

Café Sjarm i Ski har ved flere anledninger levert mat til Solons mindre arrangementer. Nå har de fått en stor bestilling og leverer gløgg og kanelboller til alle stedene.

Solons ansatte står bak

De ansatte i Solon står selv for planlegging, koordinering og gjennomføring. Flere av dem har til og med sagt ja til å dele ut julegodter utkledd som nisse. Det aller meste er på plass og nå gleder de seg til søndagen kommer.

Jenny Wøien er prosjektleder på flere av Solons prosjekter. Denne søndagen har hun ansvaret for gjennomføringen på Staversletta, et helt nytt område med 63 familieboliger i Bærum.

Jeg håper de nyinnflyttede beboerne setter pris på det, og at dette kan bli starten på en tradisjon de holder på i årene som kommer.

Jenny Wøien
Prosjektleder, Solon

Havneparken i pepperkakeversjon

I Sandnes er byggingen av leilighetsbygget Ankeret i full gang. Dette er første trinn i en større utvikling av Solons prosjekt hvor mye skal skje i årene fremover.

Første søndag i advent holdes det visning i et julepyntet visningssenter med servering av grøt og gløgg. I tillegg inviteres alle byens beboere til å bli med på pepperkakehuskonkurranse. Temaet er «Hvordan vil du at Havneparken skal se ut i fremtiden?»

– Dette gleder vi oss til, og vi håper mange i Sandnes trår til og blir med på konkurransen! Juryen består av varaordfører Pål Morten Borgli, Roy Skjæveland fra Sandnesposten og meg selv. Vi vektlegger originalitet, kreativitet og personlig preg på verket. Vi gleder oss til å se alle bidragene, sier Jorunn H. Austbø, prosjektutvikler i Solon.

Et prøveprosjekt med potensiale

Jørgen Stavrum har sin første jul som leder i Solon og er stolt av hva de ansatte får til. Arrangementene er et prøveprosjekt, men allerede nå ser han konturene av at dette har potensiale til å bli noe mer.

– Dette viser ekte engasjement og danner et viktig fellesskap for oss i Solon. Jeg gleder meg til å møte flere av våre kunder, alt fra de som vurderer en Solon- bolig til de som flyttet inn i Veslebukta på Kolbotn forrige uke, sier Jørgen.

Gratis og åpent for alle

Vi i Solon gleder oss til å skape god julestemning for beboere, naboer, venner og samarbeidspartnere. Jule-arrangementene er gratis og åpne for alle, og ingen påmelding kreves. Det er bare å komme!

Finn ditt nærmeste arrangement

Lurer du på hva som skjer på de ulike stedene? Her finner du linker til de ulike stedene det skapes julemagi i helgen:

Havneparken i Sandnes | Paradis Brygge i Stavanger | Magasinparken i Ski | Ski Hageby | Dyst i Ås | Veslebukta på Kolbotn | «Bruket» på Fjellhamar | Staversletta i Bærum