Havneparken i Sandnes – navnet som forplikter

Over 280 boliger, kontor, handel og spisesteder skal utvikles i Sandnes. Prosjektet har fått navnet Havneparken og navnet er satt som et løfte om hva vi håper den nye bydelen skal bli - et sosialt, innovativt og kreativt miljø for fremtiden.

3 min lesetid

Publisert

Havneparken er utviklet i samarbeid med arkitektene i Spacegroup som har preget havnefrontutviklingen i en rekke byer. Nå er det Sandes som skal løftes til nye høyder og Havneparken har ambisjoner om å forene sjøen, parken og byen. Den skal forene boliger og næring – og sist, men definitivt ikke minst, Havneparken skal forene mennesker.

Som utbyggere forvalter vi et stort ansvar. Det vi bygger, setter sitt preg på en hel by i årtier. Kanskje for alltid. Derfor prøver vi å legge til rette for mangfold med tanke på typer boliger, aktiviteter, næring og næringstyper, kollektivtransport og alt annet som preger det urbane livet.

Transformasjon av det gamle havneområdet skaper ulike byrom med et innholdsrikt og variert tilbud av aktiviteter, rekreasjon, handel og service. Spennende rom gir deg en opplevelse av aldri å vite hva som skjuler seg rundt neste hjørne. 

– Havneparken skal forene sjøen, parken og sentrum. Den skal forene boliger og næring – og sist, men definitivt ikke minst, Havneparken skal forene mennesker.

Jorunn Håvarstein Austbø
Prosjektutvikler i Solon

Bylivet på bryggekanten
Havneparken ligger fantastisk til. En kort spasertur unna kafeer, restauranter, teater og kino. Det vil gjøre det enkelt å nyte byen og alt den har å by på av kulturtilbud og matgleder.

Og hvis det  frister mer med sjøluft og måkesang, er det bare å rusle bortover kaia, finne en benk i sola og nyte utsikten.

1 / 3

Hvilke behov har beboere i Sandnes om ti-tjue år?
Havneparken blir en dynamisk del av sentrum som utvikler seg over tid. Som formes av sine beboere og får sin egen karakter.

For å lykkes må vi planlegge for det organiske – det som ikke lar seg planlegge, det som vokser fram av seg selv. Derfor prøver vi å forutse hvilke behov og ønsker beboerne har ti – tjue år fram i tid.

Målet er å skape et humant byområde med en god blanding av mykt og hardt, organisk og konstruert. En del av byen hvor bygningene harmonerer med sine innbyggere og gjør det godt å leve i sentrum.

Først ut – Ankeret!
Første byggetrinn i utviklingen av Havneparken har fått navnet Ankeret. Prosjektet består av 70 leiligheter med et stort spenn fra 37 til 196 kvadratmeter, med andre ord – her håper vi du finner en bolig uansett behov.

Arkitekturen i Ankeret et resultat av en innenifra og ut tanke. Altså at tomtens naturgitte kvaliteter som nærhet til sjøen og generøse uterom mot sør og vest i størst mulig grad tas inn i leilighetene.

Hver leilighet har en individuell utforming, og de fleste leilighetene er gjennomgående og får både utsikt til fjorden og solvendte uteplasser.

Les prospektet her
Bla i prospektet, last det ned her eller gå inn i vår boligvelger for å finne din drømmeleilighet i prosjektet.

 

Vil du vite mer?
Les mer på Havneparken og Ankeret sin nettside, finn din neste bolig i vår boligvelger eller ta kontakt med megler på prosjektet for en uforpliktende prat.