Vindmøllebakken byleiligheter

Åtte nye leiligheter med flere muligheter og god variasjon i størrelser fra 61 m2 til 141 m2.
Dette er urbane byleiligheter i et gjennomtenkt grønt kvartal med kort vei til alt det byen kan tilby.

Meld interesse
Se salgsprospekt

Se alle prosjekter

Kvalitet på kvalitet på ett plan

Byleilighetene har alt på en etasje. Det er stor variasjon i størrelsene. De minste leilighetene er på 61 m2 men det finnes leiligheter på både 111 m2, 137 m2 og 141 m2. Ett, to eller tre soverom. Ett eller to bad. Her er det store variasjoner. De fleste leilighetene har vestvendt balkong, og noen har også egen takterrasse. Alle leilighetene har egen parkeringsplass i lukket parkeringsanlegg. I sum en god ramme rundt et godt liv.

 

Bildegalleri Om området

 

Arkitektens tanker

Arkitektene som utformer prosjektene kan best beskrive dem. Her er tankene til sivilarkitekt Ane Skarpnes Dahl i Helen & Hard arkitekter. Hun er en av dem som har tegnet Byleilighetene.

Stavanger Øst – en særpreget bydel med et utrolig flott nabolag

Her kan du bo svært urbant men likevel i et område der du kan bli kjent naboen. Mellom husene blir det mange små steder hvor man kan sette seg ned og treffe folk. Selv om utbyggingen er tett er skalaen menneskelig. Vi har jobbet mye med gjenbrukav eksisterende strukturer på tomta. For eksempel er parkeringsanlegget en gjen-brukt lagerhall fra Nordkronen og lekearealene er på et nytt dekke over den gamle hermetikkfabrikken Union Canning. Nå planlegges det en restaurant i den gamle sokkeletasjen til Union Canning noe som øker attraktiviteten til området ytterligere.

Karakteristisk for Vindmøllebakken er at volumene har en trappet oppdeling

Hovedfokus har vært å videreføre Stavangers småhusskala i en tett moderne og urban versjon. Hovedmaterialet i alle fasader er tre og med sin hvite hovedfarge innordner de seg i trehusbyen Stavanger.

For visuelt å samle bebyggelsen i et helhetlig uttrykk er fasadedetaljeringen i hovedsak lik for hele Vindmøllebakken.

Familielikhet og egen identitet på samme tid

Byleilighetene er en del av den store og gjennomgripende utbyggingen av Vindmøllebakken. Leilighetsbygget er utformet for å passe inn i helheten sammen med bofellesskapet og byvillaene. Vi har jobbet mye med mellomrommene på bakkeplan og det går snarveier på tvers av kvartalet. Her vil du passere både frukttrær og bærbusker på vei gjennom kvartalet. Bruk av mørkere panel rundt inngangspartier kjelleretasje og balkonger er med på å myke opp inntrykket. De skapes kontraster og variasjon. De grønne takene vil jeg spesielt fremheve som et viktig grep – ikke bare rent miljømessig men også fordi hvert tak er endel av noen andres utsikt.

 

Salgsdokumenter

Budskjema   Prisliste   Utomhusplan

Kontakt oss

Ja takk, jeg vil gjerne høre mer om prosjektet

Ja takk, jeg ønsker tips om liknende eiendommer