Utsolgt!

Vindmøllebakken byvilla

Praktiske byvillaer med god plass strålende solforhold og utsikt mot by og sjø. Dette er urbane byvillaer i et gjennomtenkt grønt kvartal med kort vei til alt det byen kan tilby.

Prisliste Salgsprospekt

Se alle prosjekter

Kvalitet på kvalitet over tre plan

Byvillaene blir over tre plan – en etasje med stue og kjøkkenløsning. En etasje med tre soverom og en topp-etasje med en ekstra stue og takterrasse. Alle boligene vil også å en plass i et lukket parkeringsanlegg.

Byvillaene får fasader i trepanel. På taket blir det Sedum. Det vil si matter med sukkulente planter som trives i skrinne og tørre områder. Dermed får vi boliger med flotte og grønne tak – noe som er med på å myke opp både totaluttrykket til villaene men også området som sådan.

Bildegalleri Om området Virtuell visning av bolig

Arkitektens tanker

Arkitektene som utformer prosjektene kan best beskrive dem. Her er tankene til sivilarkitekt Ane Skarpnes Dahl i Helen & Hard arkitekter. Hun er en av dem som har tegnet Byvillaene.

Stavanger Øst – en særpreget bydel med et utrolig flott nabolag
Her kan du bo svært urbant men likevel i et område der du kan bli kjent naboen. Mellom husene blir det mange små steder hvor man kan sette seg ned og treffe folk. Selv om utbyggingen er tett er skalaen menneskelig. Vi har jobbet mye med gjenbrukav eksisterende strukturer på tomta. For eksempel er parkeringsanlegget en gjen-brukt lagerhall fra Nordkronen og lekearealene er på et nytt dekke over den gamle hermetikkfabrikken Union Canning. Nå planlegges det en restaurant i den gamle sokkeletasjen til Union Canning noe som øker attraktiviteten til området ytterligere.

Karakteristisk for Vindmøllebakken er at volumene har en trappet oppdeling
Hovedfokus har vært å videreføre Stavangers småhusskala i en tett moderne og urban versjon. Hvert enkelt hus har sin rektangulære hovedform og grønt skrått tak. Hovedmaterialet i fasadene er tre og med sin hvite hovedfarge innordner de seg i trehusbyen Stavanger. Det har likevel vært viktig å legge inn fargede partier særlig rundt oppholdssoner og inngangspartier. Dette framhever og gir liv og varme til flatene. For visuelt å samle bebyggelsen i et helhetlig uttrykk er fasadedetaljeringen i hovedsak lik for hele kvartalet.

Individuelle bygg med egen identitet
Byvillaene er en del av en større helhetlig utbygging. Byggene er plassert og trappet for å følge og tilpasse seg tomtas topologi. Bebyggelsen trappes ned i hver ende av feltet for å tilpasse seg gateløp og nabobebyggelse. Vi har jobbet mye med mellomrommene på bakkeplan og snarveier på tvers av kvartalet. Her vil du passere både frukttrær og bærbusker på vei gjennom kvartalet. De grønne takene vil jeg spesielt fremheve som et viktig grep – ikke bare rent miljømessig men også fordi hvert tak er endel av noen andres utsikt. Fin er også amfitrappingen fra hver byvilla ned til stien som går gjennom bebyggelsen.

Salgsdokumenter

Budskjema Utomhusplan

 

Kontakt oss

    Ja takk, jeg vil gjerne høre mer om prosjektet

    Ja takk, jeg ønsker tips om liknende eiendommer