Murverksprisen til Urban Villas

Vårt boligprosjekt Urban Villas i Magasinparken i Ski tildeles Murverksprisen for sin forvandling av et gammelt militærområde til boligområde. En stolt dag oss som har jobbet hardt for å skape særpreg i det omfattende prosjektet i Ski.

– Et helhetlig anlegg med en formidabel bokvalitet som vi sjelden ser i Norge, heter det fra juryen som i dag offentliggjorde vinneren av den langlivede prisen.

Urban Villas består av 145 leiligheter og er blant de første boligene som ble ferdigstilt i det omfattende prosjektet kalt Magasinparken. Prosjektet har vi utviklet sammen med Code arkitektur, Dronninga Landskap, Solid entreprenør og Lasse Holst.

«Her er det utviklet et boligområde som spiller med det eksisterende bygningsmiljøet. Det gir Magasinparken og området Urban Villas en særlig identitet; det knytter seg opp mot småhusstrukturen i omgivelsene samt til material- og fargekarakter i militæranlegget. Ønsket om tilhørighet er gjennomført fra konsept og til detaljutførelse», skriver juryen i sin kjennelse.

Juryen oppsummerer med at Urban Villas er et innovativt svar med bebyggelse, «hvor det overordnete konsept og bruk av tegl arbeider sammen mot et vennlig, nedskalert, uhøytidelig og samtidig meget vakkert prosjekt.»

«Resultatet gir et helhetlig anlegg med en formidabel bokvalitet som vi sjelden ser i Norge. Prosjektet er forbilledlig fra helhet til del og tilbake igjen fra del til helhet», konkluderes det fra juryen, som har bestått av murmester Øyvind Buset (Norsk murforum), sivilarkitekt Gudrun Molden (NAL), sivilarkitekt Einar Jarmund (NAL), sivilingeniør Preben Jensen (Multiconsult) og ingeniør og redaktør for mur+betong, Mari Flaata.

Hele Magasinparken vil bestå av 487 boliger når det står klart i 2024. De fire anerkjente arkitektkontorene Code, A-lab, R21 og Reiulf Ramstad har sammen klart å skape et landemerke med ulike identiteter og egenart, samtidig som byggene spiller på lag og utgjør en flott ny bydel i Ski.

Les mer om Magasinparken

Murverksprisen ble etablert i 1978 og tildeles «bygg i Norge med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte». Det er Norsk murforum, som deler ut prisen i samarbeid med Norske arkitekters landsforbund (NAL).