Prosjektkontroller med ambisjoner

Ny mann om bord! Vi har ansatt Gaute Helgesen som prosjektkontroller. Han tiltrådde stillingen i begynnelsen av desember, og har klare ambisjoner for sin rolle i tiden som kommer.

Mer enn tall og analyser

Eiendomsutvikling er en dynamisk bransje, med stadig skiftende utfordringer og muligheter. Som prosjektcontroller bringer Gaute ikke bare med seg tall og analyser, men også en dedikasjon til å utforske nye horisonter og finne innovative løsninger.

– Valget av Solon som min nye arbeidsplass ble drevet av min interesse for boligutvikling. Jeg ser dette som en unik mulighet til å skape noe varig og konkret, med prosjekter som etterlater en positiv innvirkning på menneskers liv og lokalsamfunn, sier Helgesen.

– Stillingen appellerte sterkt til meg, da den befinner seg i krysningspunktet mellom finans og eiendomsutvikling. Solon er et selskap som våger å satse på spennende og unike prosjekter, ledet av dyktige mennesker, fortsetter han.

Troen på gode kjøpere på markedet, den positive lønnsutviklingen, og lav arbeidsledighet gir håp.

Forsiktig optimisme

Byggekostnadene har vært i stadig vekst de siste årene, og stigende renter skaper økte finansieringskostnader og salgsrisiko. Lange behandlingstider for prosjekter og påvirkning fra offentlige instanser utfordrer bransjen. Hvordan ser Gaute på fremtiden?

– På lang sikt er jeg optimistisk. Heldigvis vil ikke det å ha en plass å bo gå av moten med det første. Troen på gode kjøpere på markedet, den positive lønnsutviklingen, og lav arbeidsledighet gir håp. Jeg ser for meg at bransjen vil på kort sikt tilpasse seg ved å konkurrere om oppdrag og sette i gang prosjekter på lavere marginer, forklarer han.

75 A0437 1

Effektive rutiner og prosesser

Gautes fokus ligger på å skape optimale forhold for prosjektsjefene, gi dem innsikt og utruste dem med de nødvendige verktøyene.

– Jeg ønsker også, gjennom videreutvikling av investeringskalkyler, å bidra til å identifisere gode og lønnsomme tomte- og selskapskjøp i tiden fremover. Solon har utviklet en rekke prosjekter som skiller seg ut, og jeg gleder meg til å få innsikt i hvordan en annen utvikler, og tidligere konkurrent, jobber med dem gjennom hele utviklingsprosessen. Jeg ser også frem til å utvikle meg selv innenfor faget, og kunne ha mer og mer innflytelse på prosjektene, sier han.

– Jeg vil å sitte tett på prosjektsjefene, og håper å kunne bidra på flere områder, ikke nødvendigvis kun økonomi-relaterte oppgaver. Jeg opptatt av effektive rutiner og prosesser, og har et mål om å være en controller som utfordrer, og vil heller stille for mange spørsmål enn for få, avslutter han.