Lenschows – et nytt boligprosjekt på Ensjø

Ensjø har utviklet seg til å bli en attraktiv bydel og boligområde i Oslo, og transformasjonen fra bilby til boliger har vært svært vellykket. Vi planlegger salgsstart 2024

En smidig allianse

Kolberg Gruppens tilstedeværelse på Ensjø siden 1938, kombinert med Solons solide merkevare, har ført til et 50/50-samarbeid for utvikling, salg og bygging av boliger i Ensjøveien 12D. Tomten ligger sentralt til på Ensjø, med kort vei til T-bane ved Ensjø torg. Tomten er direkte tilknyttet til overordnede, grønne strøk – Petersborgaksen og Vestre parkdrag.

Arkitektonisk eleganse

I september ble fire arkitektfirma invitert til et parallelloppdrag om å tegne det nye prosjektet. Vi mottok fire meget gode og stedstilpassede forslag. Det var Vigsnæs+Kosberg Arkitekter sammen med landskapsarkitekt SLA som ble valgt. Arkitekt- og landskapsarkitektteamet har valgt en moderne og samtidig historisk forankret tilnærming til oppgaven. Inspirert av stålverkshallene og den tidligere teglfabrikken i nærmiljøet, har de skapt et uttrykk som appellerer og skaper begeistring.

Prosjektet Lenschows følger en serie grunnkvaliteter og premisser som sikrer en flott og varig arkitektur med gode boforhold og generøse uterom. Prosjektet ligger fint til i grønne omgivelse med parkstrøk som direkte nabo. Parkområdene gir de nye boligene svært gode utsiktsforhold, grønne kvaliteter og sikrer forbindelser på nabolagsnivå.

AO6 A7027 mindre

Team Lenschows

Ida Tesaker Belland fra SLA landskapsarkitekter, Martin Blum-Jansen og Alessandra Kosberg fra Vignsæs+Kosberg Arkitekter, Kristian Kolberg fra Kolberg Gruppen og Kjetil Skånhaug fra Solon.

En hyllest til historien

Prosjektet har fått navnet Lenschows etter murmester og arkitekt Asmus Lenschow, grunnleggeren av Lilleberg teglverk i 1872. Ved å knytte seg til historien på denne måten, tas en følelse av arv og tradisjon med inn i prosjektet. Med elegante detaljer, frodige uteområder og solrike kvaliteter vil Lenschows bestå av ca 180 leiligheter.

Frame 265

Vi søker å forme et elegant og solid prosjekt med høy arkitektonisk kvalitet og med stedshistoriske referanser i tråd med oppdragsgivers ambisjoner

Alessandra Kosberg

arkitekt i Vigsnæs+Kosberg Arkitekter

En attraktiv bydel

– Transformasjonen av Ensjø er et av vår tids store byplangrep og vi ser fram til å få lov til å bidra til utviklingen av denne bydelen. Vi i Solon er opptatt av gode og varige kvaliteter, arkitektonisk egenart og stedstilpasning når vi utvikler boliger, og Kolberg er en partner med de samme visjonene, sier Kjetil Skånhaug, prosjektsjef i Solon.

– Vi ser virkelig frem til å komme i gang med andre fase av utviklingen av våre eiendommer på Ensjø. Og med Solon på laget håper vi på at vi skal få til et prosjekt som markerer seg og skaper begeistring for nabolaget og som selvsagt frister nye beboere til å flytte hit, avslutter Kristian Kolberg.

Ensjø skisse1